Daridorexant

El Daridorexant és un nou fàrmac aprovat per l’Agència Europea del Medicament (EMA), indicat per tractar l’insomni crònic.

De fet, és el primer fàrmac aprovat a Europa amb indicació per a l’insomni crònic, un trastorn del son que afecta aproximadament un 15% de la població.

El Daridorexant és un fàrmac nou contra l’insomni crònic (el que dura més de tres mesos), que ha estat aprovat per l’Agència Europea de Medicaments (EMA).

El fàrmac es ven sota la marca Quviviq i produeix menys efectes secundaris que els actuals, i no crea dependència ni tolerància. D’aquesta manera, el cos no s’hi acostuma i no necessita augmentar la dosi. A més, no sol deixar somnolència l’endemà, per això millora l’activitat diürna. Aquestes conclusions se sustenten en els dos estudis principals realitzats, i que han estat publicats a The Lancet.

És el primer fàrmac aprovat a Europa amb indicació pròpiament, per a l’insomni i actua sobre el neurotransmissor que ens manté desperts, l’orexina.

Entenem com a insomni o bé, tenir problemes per adormir-se, o bé, despertar-se a la nit i no poder tornar a dormir de nou, o despertar-se massa aviat, però sempre a més, combinat amb tenir malestar i cansament durant el dia.

Actualment, el tractament generalment indicat per a l’insomni són les benzodiazepines, però tenen la limitació que el tractament no pot durar més enllà de 4 setmanes, ja que són fàrmacs que tenen efectes secundaris com a tolerància i dependència i, en gent gran poden facilitar les caigudes o la disminució del rendiment cognitiu.

El Daridorexant, per contra, suposa una millora en el tractament farmacològic de l’insomni perquè suposa un mecanisme més específic i eficaç que els tractaments farmacològics disponibles fins ara.

El Daridorexant actua a la via farmacològica o neuroquímica i ajuda a controlar la vigília i l’alerta, que en els pacients amb insomni està hiperactivada. Per tant, el que fa aquest fàrmac és disminuir o bloquejar l’activitat dels mecanismes que promouen l’alerta i la vigília i, per tant, facilita que aparegui el son.

En qualsevol cas, sempre caldrà una avaluació mèdica i per tant recepta, i combinar amb uns bons hàbits de son. La durada del tractament ha de ser el més curta possible i el seu metge ha de reavaluar-ne la continuació al cap de tres mesos, segons preveu l’EMA.

El prospecte de Quviviq recull com a efectes adversos més freqüents el mal de cap i la somnolència, que poden afectar el 10% dels pacients i són majoritàriament “lleus o moderats”. Per això, l’agència europea ha decidit que els seus beneficis “són més grans que els seus riscos”.

41 comentaris de “Daridorexant

  • MartiB diu:

   Bona tarda, de moment encara no l’estem aconseguint. Estem a l’espera de diversos proveïdors internacionals. A veure?
   Salutacions

  • Alejandra Sánchez diu:

   Buenas tardes, tengo trastorno del sueño y he leído que hay un medicamento nuevo llamado Daridorexant, en las islas canarias no se consigue todavía, ustedes ya disponen de este fármaco?

  • MartiB diu:

   Buenos días, sí que tenemos Deprax, pero requiere receta y no se puede enviar. Si le interesacontacte primero con la farmacia para confirmar que tenemos en estoc y se lo reservamos. Tf. +376867344 y whatsapp +376367344. Saludos

  • MartiB diu:

   Estem a l’espera de rebre les primeres unitats. Li enviem un email amb més informació. Salutacions.

 1. Montserrat Molist Rifà diu:

  Em podríeu avisar quant tingueu Quviviq/Daridorexant disponible a la venta? Moltes gràcies.

 2. Jaume C. diu:

  Buenos dias estoy interesado en comprar Daridorexant 25 mg , tengo que subir a Andorra en breve , me podrían confirmar si hay existencias y el precio ? . Un saludo

 3. Armando Castillo Doreste diu:

  Hola estoy interesado en comprar Quviviq o daridorexant.
  Vivo en las Islas Canarias pagaría el envío por mensajería o el que prefieran sin problema

 4. olga diu:

  Bon dia,
  Soy residente en Andorra y hace tiempo que estoy interesada en este fármaco. Después de su aprovació en mayo del 2022 por la Agencia europea del medicamento, solo se está comercializando en Alemania (pais de Indorsia) e Italia. Hay alguna manera de conseguirlo con receta aunque sea a precio todavia no convenido?.

  Gràcies

 5. Josep diu:

  Hola bon dia. Visc a Catalunya i estaria interessat. Si es poden posar en contacte amb mi per a tenir més informació, gràcies

 6. María del Carmen Pérez Pérez diu:

  Buenas tardes
  Estaría interesada en comprar está medicación
  Saber precio y modo de conseguirlo, con receta médica?
  Gracias

 7. Eduardo Ramirez. Pérez diu:

  Llevo 9años tomando biapazan2g..y es duro tengo 65 y no puedo pasar de la dosis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *