Leqembi

Leqembi (Lecanemab)

La FDA (Administració d’aliments i medicaments d’USA), ha aprovat un nou medicament anomenat Lecamenab, per combatre la malaltia de l’Alzheimer, en estadis inicials de desenvolupament de la malaltia.

Aquest medicament es comercialitzarà sota el nom de Leqembi, i ha estat desenvolupat per la farmacèutica americana Biogen i la japonesa Eisai.

L’alzheimer és un transtorn cerebral irreversible i progressiu, que destrueix lentament la memòria i la capacitat de pensar, i amb el pas del temps, ens incapacita per a realitzar les tasques quotidianes.

A tot el món, hi ha afectats uns 50 milions de persones.

En teoria, aquest tipus de tractaments intenten frenar el desenvolupament de la malaltia, eliminant els grumolls de la proteïna cerebral tòxica anomenada beta amiloide.

Els resultats en un assaig amb 1.700 persones, indiquen que el tractament amb lecamenab suposa una reducció del deteriorament cognitiu del 27%. Els investigadors van avaluar l’eficàcia del leqembi en un estudi doble cec, amb 856 pacients amb alzheimer, en estadi lleu i presencia de la proteïna beta amiloide. La meitat van ser tractats amb placebo i, l’altra meitat van ser tractats amb leqembi.

Ha de quedar clar que aquest tractament suposaria un alentiment en el desenvolupament de la malaltia de l’Alzheimer, però No és una cura.

La seva seguretat també ha aixecat dubtes, ja que 2 persones van morir durant l’assaig, i no se sap si pot tenir cap relació amb el medicament. Sembla clar que la seguretat i l’eficàcia d’aquest medicament, encara estan per demostrar.

Un altre handicap, és que el preu inicial del tractament, l’ha fixat el laboratori Eisai, en 26.500 dòlars anuals.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *