Prevenció d’al·lèrgies

Ja som al mes de març, conegut també com el mes de les flors! És per això que aquest mes les persones més sensibles al pol·len comencen a presentar aquells símptomes tant típics de l’al·lèrgia primaveral, com les picors, els esternuts, els ulls vermells i fins i tot algun símptoma asmàtic.

Aquest mes l’organisme està sobrecarregat de toxines que hem acumulat a l’hivern (del medi ambient, d’una dieta més rica en greixos, típica d’aqueta estació…). Ara és un bon moment per eliminar aquestes toxines a través d’una bona depuració hepàtica i d’un bon manteniment per la permeabilitat de la paret intestinal, per disminuir l’absorció d’al·lèrgens i altres tòxics.

Aquí teniu doncs alguns consells que ens complementaran i potenciaran la nostra salut en aquests dos aspectes:

AL·LÈRGIA ESTACIONAL

La millor manera de disminuir simptomatologia es:

  • Portar ulleres de sol a l’aire lliure i utilitzar mascareta els dies de màxima pol·linització.
  • No fer activitat física a l’aire lliure les primeres hores del matí i les últimes de la tarda.
  • Mantenir l’habitació tancada i amb un bon grau d’humitat, i netejar amb aspiradora i baietes humides.
  • Posar filtres de pol·len a l’aire condicionat
  • Al cotxe, tenir les finestres tancades
  • Extremar la higiene de les mans i la cara

Per disminuir la inflamació de les mucoses que comporta l’al·lèrgia i complementar el tractament farmacològic que t’hagi prescrit pel teu facultatiu, si és necessari et pots ajudar dels remeis naturals següents:

  • Oligoelements: manganès, fòsfor (com a antiespasmòdic) i sofre (com a sensibilitzant).
  • Fitoteràpia: Es pot utilitzar plantage gros (Plantago major), antinflamatori de vies respiratòries, en forma d’infusions combinat amb farigola o eucaliptus. Aquesta planta medicinal també es troba en forma encapsulada
  • Olis essencials: Càpsules orals amb barreges de: estragó (Artemisia dracunculus), espígol (Lavandula latifolia), camomilla (Camomilla romana) i romaní (Rosmarinus oficinalis).

 

CURA DE DESINTOXICACIÓ

Per eliminar les toxines acumulades a través d’una depuració hepàtica de manera senzilla us aconsellem adaptar la dieta amb un augment de la quantitat de fruites i verdures. És especialment recomanable el brou a base d’api, porro, ceba, julivert, fonoll… que, pres durant el sopar, ajudarà el nostre organisme al seu procés natural de desintoxicació nocturna.

Instagram Farmàcia Roser Miró Andorra

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *