Tirzepatida

Segons un estudi presentat a la revista The New England Journal of Medicine, una injecció setmanal de 15 mg de tirzepatida durant 72 setmanes aconsegueix una pèrdua de pes del 21% de mitjna.

La tirzepatida ja està aprovada a Europa i als Estats Units per al tractament de la diabetis tipus 2, encara que encara no se n’ha aprovat l’ús per tractar l’obesitat.

Un estudi internacional amb més de 2500 voluntaris indica que els seus efectes secundaris són majoritàriament lleus i transitoris.

D’aquesta manera, els autors de l’assaig clínic, coordinats des de la Universitat de Yale (USA), conclouen que pot ser una eina fonamental per al tractament mèdic de l’obesitat.

Pel que fa a altres fàrmacs, la tirzepatida, sembla que aconsegueix millors resultats perquè combina la sensació de sacietat en activar el pèptid GLP-1, amb la regulació de l’activació de greix, en activar també el pèptid GIP.

El tractament no ha de ser crònic, sinó que s’espera que després d’un any de tractament s’estabilitzi la pèrdua de pes i, se’n pugui suspendre el tractament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *