Coronavirus Covid-19

Coronavirus (Covid-19)

Des de que en un article amb data 24 de gener del 2020 vam publicar informació sobre un nou coronavirus aparegut a Wuhan (Xina), la situació ha evolucionat molt ràpidament. Per començar es va decidir que el seu nom seria Covid-19, però el que ha estat especialment preocupant és la seva expansió per tot el món.

Per això en aquest article volem difondre les Mesures de Protecció Bàsiques contra el nou coronavirus Covid-19, que recomana la OMS (Organització Mundial per a la Salud):

Rentis les mans amb freqüència

Rentis les mans freqüentment amb un desinfectant de mans a base d’alcohol o aigua i sabó.

¿Per què? Rentar-se les mans amb un desinfectant a base d’alcohol o aigua i sabó mata el virus si aquest es troba a les seves mans.

Tècnica per rentar-se les mans correctament amb aigua i sabó
Tècnica per rentar-se les mans correctament amb aigua i sabó
Tècnica per a desinfectar-se les mans correctament
Tècnica per a desinfectar-se les mans correctament

 

 

 

 

 

Adopti mesures d’higiene respiratòria

Al tossir o esternudar, tapis la boca i el nas amb el colze flexionat o amb un mocador, tiri el mocador immediatament i rentis les mans amb un desinfectant de mans a base d’alcohol o aigua i sabó.

¿Per què? Al tapar-se la boca i el nas durant la tos o l’esternut s’evita la propagació de gèrmens i virus. Si vostè

esternuda o tus tapant-se la boca amb les mans, posteriorment pot contaminar els objectes i les persones a les que toqui.

 

Mantingui el distanciament social

Mantingui al menys 1 metre de distància entre vostè i les altres persones, particularment aquelles que tossin, esternudin o tinguin febre.

¿Per què? Quan algú amb una malaltia respiratòria, com la infecció pel 2019-nCoV, tus o esternuda, projecta petites gotícules que contenen el virus. Si està massa aprop, pot inhalar el virus.

 

Eviti tocar-se els ulls, el nas i la boca

¿Per què? Les mans toquen moltes Superficies que poden estar contaminades amb el virus. Si es toca els ulls, el nas o la boca amb les mans contaminades, et pots transferir el virus de la superfície a tu mateix.

 

Si te febre, tos o dificultat per respirar, sol·liciti atenció mèdica a temps

Indiqui al seu prestador d’atenció de salut si ha viatjat a alguna zona amb presència del 2019-nCoV, o si ha tingut algun contacte proper amb algú que hagi viatjat a aquestes zones i tingui símptomes respiratoris.

¿Per què? Sempre que tingui febre, tos i dificultat per respirar, es important que busqui atenció mèdica d’immediat, ja que dits símptomes es poden deure a una infecció respiratòria o un altra afecció greu.

Com a precaució general, adopti mesures generals d’higiene quan visiti mercats d’animals vius, mercats de productes frescos o mercats de productes animals

Rentis periòdicament les amb aigua potable i sabó després de tocar animals i productes animals, i eviti de tocar-se ulls, nas o boca amb les mans.

Eviti el consum de productes animals crus o poc cuinats

Manipuli aliments segons les bones pràctiques sobre la innocuïtat dels aliments.

Font d’informació: https://www.who.int/es/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

2 comentaris de “Coronavirus Covid-19

    • admin diu:

      Gràcies Lourdes,
      En resum, les recomanacions de la OMS, son bàsicament normes d’higiene que sempre hauríem de respectar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *