Homeopatia

L’homeopatia consisteix en tractar les malalties utilitzant dosis infinitesimals de substancies que se suposa que a dosis més altes, produirien a l’home sà, els símptomes que es tracta combatre. L’homeopatia, en definitiva, estimula la defensa de l’organisme per uns símptomes específics.

Homeopatia

De fet, l’homeopatia és un mètode terapèutic que es basa en la llei de similitud o dels semblants, la qual afirma que una substància que provoca determinats símptomes en una persona sana, en petites quantitats, és capaç de guarir els mateixos símptomes o semblants en una persona malalta.

L’objectiu de l’homeopatia és anar més enllà de l’alleujament dels símptomes, buscant ajudar al pacient a restablir el seu equilibri natural.

Els medicaments o remeis homeopàtics són elaborats mitjançant successives dilucions en aigua o alcohol, de manera que la substància original que produeix els efectes de la malaltia, quedi reduïda a una quantitat infinitesimal.

Els productes que s’utilitzen per elaborar aquests remeis poden ser d’origen animal, vegetal o químics (minerals o orgànics).

Per elaborar un medicament homeopàtic se segueixen generalment dos tipus de processos:

  • Dilució: És la desconcentració progressiva de la substància. S’aconsegueix mitjançant la seva dissolució en aigua o alcohol. La idea és repetir el procés de dissolució tantes vegades com sigui necessari, fins que la substància no sigui perceptible, és a dir, diluir el diluït fins a completar el procés.
  • Dinamització: S’ha de realitzar després de cada dilució i consisteix a agitar fortament la dissolució.

El nom dels medicaments homeopàtics és en llatí i correspon al nom científic de la substància activa, seguit d’una xifra que indica el nivell de dilució a la centèsima de la substància base.

L’efectivitat de l’homeopatia ha estat objecte de discrepàncies sobre la seva efectivitat des del mateix moment de la seva creació. Des de Farmàcia Roser Miró, recomanem que en cap cas, l’homeopatia sigui substitutiva de la medicina convencional, especialment en malalties greus.

Els medicaments homeopàtics, en general, no tenen efectes secundaris coneguts i la forma d’administració més usual, és per via oral (en forma grànuls, glòbuls i comprimits) i normalment es pren, deixant que es desfacin sota la llengua, tot i que també es presenta en gotes, pomades, xarops, ampolles, …

Per a l’administració a bebès en ús pediàtric, els medicaments homeopàtics es poden dissoldre en una mica d’aigua, en un vas o al biberó, sense escalfar.
Els xarops, les gotes i el contingut de les ampolles bevibles, es recomana també mantenir-los a la boca uns segons abans d’engolir-los.

L’equip de la Farmàcia Roser Miró aconsella l’homeopatia per a la prevenció o el tractament d’al·lèrgies, d’herpes labials, tos i refredats, tractaments bucodentals,… També fa el seguiment de tractaments homeopàtics per a la menopausa, l’alletament matern i per la preparació al part. L’estoc de medicaments homeopàtics d’aquesta farmàcia compren els laboratoris mes coneguts como Boiron, Dhu, Heel, …

A part de l’homeopatia, disposem d’altres tractaments considerats com alternatius a la farmacologia tradicional, com la nutrició ortomolecular (complements ortomoleculars), els complements alimentaris, la fitoteràpia, l’aromateràpia, les flors de Bach, o les plantes medicinals.

A la nostra web corporativa www.farmaciaandorra.com/homeopatia trobarà un llistat de la majoria de productes homeopàtics disponibles a la nostra farmàcia, i dels seus preus. Si desitja fer una comanda o qualsevol consulta, contacti’ns per email, telèfon o Whatsapp.

A la nostra web www.farmaciamiro.com també podrà comprar alguns productes online:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *