Febre

La febre es pot definir com un augment de la temperatura de el cos, que ens indica que el nostre cos està patint els símptomes d’algun tipus de malaltia.

Es considera que la temperatura normal de el cos humà està entre els 36 i els 37ºC, i que tenim febre quan superem els 37,2ºC. La febre, però, no ens ha d’alarmar, i no cal avisar un metge fins que aquesta és bastant alta, per exemple a partir dels 38,5 o 39ºC

El regulador de la temperatura del nostre cos és l’hipotàlem, i de fet, la febre és una defensa del nostre organisme per combatre diferents tipus d’infeccions. Un cop superada la infecció, el nostre cos torna a la temperatura normal.

La febre sol anar associada a una sèrie de símptomes, com la sudoració, calfreds, mal de cap i dolor muscular, debilitat de el cos, deshidratació, pèrdua de la gana, o altres.

Diversos medicaments de venda lliure en farmàcies, serveixen per baixar la febre, i d’aquesta manera millorar els símptomes de la mateixa, però de vegades no són necessaris o fins i tot contraproduents, per això des farmàcia Roser Miró d’Andorra, recomanem que sempre consulti a un metge o un farmacèutic abans de prendre’ls.

Per prendre la temperatura, es fan servir els termòmetres, que poden ser de diversos tipus. Tradicionalment eren de mercuri i la temperatura es prenia a les aixelles, als engonals o de manera rectal, i encara que eren molt precisos van acabar sent prohibits, pel fet que el mercuri que usaven era extremadament contaminant.

Actualment des de la nostra farmàcia, recomanem els termòmetres digitals frontals d’infrarojos. Són extraordinàriament ràpids i còmodes d’usar, ja que obtenim el resultat en menys d’un segon i la seva precisió és molt elevada (± 0,2 graus).

Tant en la nostra farmàcia física a Andorra, com en aquesta farmàcia online, tenim a la venda i rebaixat, el Termòmetre Digital d’Infrarojos Bing Zun model BZ-R6. I és que amb l’aparició d’aquesta tecnologia i com a conseqüència de la pandèmia de l’Covid-19, el seu ús s’ha generalitzat i el seu preu ha baixat considerablement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *