Tests ràpids d’antígens a les farmàcies d’Andorra

TESTS RÀPIDS D’ANTÍGENS A LES FARMÀCIES D’ANDORRA

El Ministre de Salut del Govern d’Andorra, Dr. Joan Martínez Benazet, va comunicar ahir en compareixença de premsa, que el consell de ministres havia aprovat una modificació del reglament de tests d’antígens per detectar la Covid-19, en que s’autoritzava a les farmàcies d’Andorra, laboratoris i altres centres autoritzats, a realitzar tests d’antígens als visitants al nostre país.

Amb anterioritat, farmàcies, laboratoris i altres centres autoritzats estaven legalitzats a realitzar els tests d’antígens només als residents al país. El reglament ho havia contemplat d’aquesta manera  per evitar un efecte reclam dels països veïns,  però finalment, i després de contactar amb les autoritats sanitàries franceses i espanyoles, el consell de ministres, va aprovar el canvi amb la finalitat de donar més seguretat als visitants.

D’aquesta manera, qualsevol turista o qualsevol persona que vingui a visitar familiars a Andorra, es podrà realitzar un test d’antígens, i confirmar si en aquell moment pot ser contagiós o no.

Recordem però que aquests tests ràpids d’antígens no donen una garantia del 100%, tot i que s’aproximen bastant. D’altra banda, cal també recordar que els tests d’antígens donen informació per un moment determinat, i per tant, no ens garanteixen no contreure el Covid immediatament després.

A la Farmàcia Roser Miró, fem tests d’antígens de coronavirus homologats a Europa, i fabricats a França, per un import de 19€. Els tests consisteixen en recollir amb un bastonet, una mostra nasofaríngia, i els resultats es coneixen al cap de 15 minuts.

L’horari de realització del test és de dilluns a dissabte, de 9:30h a 11h, i de 17h a 19h. sense cita prèvia.

Actualment també disposem d’Autotest d’antígens perque es pugui realitzar els test vostè mateix. Especialment recomanat si té algún tipus d’esdeveniment amb familiars, amics o de feina fora del seu entorn familiar. Autotest Covid-19 Realy Tech.

Test antígens a Farmàcia Roser Miró
Test d’antígens a Farmàcia Roser Miró. Fotografia de Fernando Galindo per al Diari d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *