Orlistat

La tetrahidrolipstatina, més coneguda com a orlistat, és un fàrmac per tractar l’obesitat, que actua inhibint les lipases gàstriques i pancreàtiques. Fonamentalment, actua reduint l’absorció dels greixos dels aliments, disminuint així les calories ingerides, que són eliminades a través de la femta.

La inhibició de la lipasa va ser un descobriment dels laboratoris Roche per tractar l’obesitat, que aconsegueix que els àcids grassos absorbibles, s’excretin sense digerir.

L’Orlistat, es presenta en forma de càpsules dures i, tant a Espanya com a Andorra, es pot dispensar amb recepta mèdica o sense recepta, depenent de la concentració.

A la nostra farmàcia disposem d’Elimens i d’Alli (Orlistat 60 mg) disponible sense recepta mèdica i, Xenical (Orlistat 120 mg) i Orlistat genèric, a la venda amb recepta mèdica.

La primera marca comercial autoritzada i per tant la més coneguda és el  Xenical® de Laboratoris Roche.

Per regla general, l’orlistat es pren 3 vegades al dia, amb cada menjar principal que contingui greixos i, es pot prendre fins a 1 hora després de prendre el menjar.

La forma correcta de prendre orlistat, és combinat amb una dieta baixa en greixos i calories, i combinada amb exercici físic per ajudar a perdre pes.

Es recomana no fer servir aquest medicament a menors de 12 anys i en dones embarassades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *