Àcid alfa Lipoic

L’àcid alfa lipoic, àcid α-lipoic, àcid tioctic o ALA, és un àcid gras present de forma natural en les cèl·lules tant humanes, com d’animals i plantes.

S’adquireix de forma natural amb la dieta, ja que es sintetitza de qualsevol tipus de menjar, especialment ronyons, bròquil, cor, fetge o bròquil.

Una de les seves principals característiques, és que és hidrosoluble però també liposoluble, és a dir, es dissol tant en aigua, com en greix i per tant assimilable per les capes de lípids de la pell, el que li aporta una interessant avantatge respecte altres antioxidants.

És un potent antioxidant, del què diferents estudis conclouen que ajuda a reduir els radicals lliures creats per l’organisme, reduint per tant l’envelliment cel·lular.

No obstant això, una de les seves principals funcions és en el metabolisme energètic, ajudant a convertir la glucosa en energia, i en conseqüència millorant la definició muscular.

Se serveix com a complement alimentari per augmentar els seus beneficis naturals, per exemple, en diabètics ajudant a millorar la resposta i sensibilitat a la insulina.

Altres beneficis reportats de l’àcid alfa lipoic, són la millora del sistema muscular i com a conseqüència del rendiment esportiu. També hi ha estudis que reporten la disminució de la pèrdua de memòria derivada de l’edat.

D’altra banda, millora la funció cardiovascular, reduint la pressió arterial, el colesterol LDL i els triglicèrids i augmentant el colesterol bo HDL.

La dosi generalment recomanada és de 300 a 600mg dia.

Des de la Farmàcia Roser Miró d’Andorra, recomanem com a complement a una dieta saludable, l’àcid Alfa Lipoic de dues marques punteres a USA, com Natrol i Solgar:

Àcid Alfa Lipoic Solgar de 200mg.

Àcid Alfa Lipoic Natrol de 300mg.

Àcid Alfa Lipoic Solgar Andorra

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *