Àcid Hialurònic

Què és i per a què serveix l’Àcid Hialurònic?

L’àcid hialurònic (AH) és un polisacàrid produït principalment per les cèl·lules mesenquimals. És un component present de forma natural en les articulacions, els cartílags i la pell, però depenent de la zona, compleix diferents funcions:

  • A les articulacions, serveix per evitar que es produeixin friccions doloroses.
  • En els cartílags, actua com a reconstituent i aporta amortiguació al formar part del líquid sinovial.
  • A la pell, exerceix com un agent hidratant.

En el cos humà, depenent del pes, tenim aproximadament uns 15 grams d’àcid hialurònic, i un terç d’aquest, es degrada i sintetitza cada dia.

És altament viscós amb la capacitat per a unir i retenir molècules d’aigua degut al seu caràcter polar.

L’àcid hialurònic, té un efecte positiu en el envelliment intrínsec (el produït pel pas de el temps) i en l’envelliment extrínsec, és a dir, l’envelliment produït pels factors mediambientals externs.

L’AH és el responsable final de mantenir els nivells d’humitat de la pell, ja que posseeix la propietat de retenir l’aigua.

L’àcid hialurònic contraresta l’efecte de l’envelliment a la pell, especialment de la formació d’arrugues, reemplaçant el volum de líquid perdut. També augmenta la producció de col·lagen, i per això, s’usa com un dels ingredients antiaging més efectius.

La seva gran capacitat per atreure i retenir les molècules d’aigua, el converteix en un component indispensable per a la pell i altres teixits.

No obstant això, no es va fer famós fins als anys 90, quan va començar a fer-se servir en tractaments estètics i farcits dèrmics, precisament per les seves propietats antienvelliment.

Els tractaments amb àcid hialurònic tenen l’avantatge d’hidratar en profunditat, però sobretot de mantenir aquesta hidratació durant més temps, reparar la pell, i lluitar contra els signes visibles d’l’envelliment, com són, les línies d’expressió i les arrugues.

Com hem comentat, amb l’envelliment intrínsec, a mesura que envellim, la producció natural d’àcid hialurònic disminueix, i en conseqüència, la pell perd hidratació, elasticitat, fermesa i, la seva capa més externa, s’aprima.

Una aplicació tòpica d’àcid hialurònic, ajuda a tornar la hidratació a la pell i a rejovenir-la. També prevé i redueix l’aparença de les línies d’expressió i arrugues, alhora que aporta fermesa i elasticitat.

L’àcid hialurònic s’utilitza en múltiples formulacions, i s’utilitza de manera tòpica en cosmètica, especialment en cremes i sèrums. En medicina estètica, es fa servir de manera injectable, per corregir entre d’altres, el contorn i la comissura dels llavis, el volum de llavis i de pòmuls, les arrugues, les línies d’expressió, les potes de gall, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *