Àcids grassos Omega-3

Àcids grassos Omega-3

Els àcids grassos essencials, són els àcids grassos que l’organisme no pot sintetitzar, per la qual cosa han de ser obtinguts a través de la dieta. Hi ha dues famílies d’àcids grassos essencials: els omega-3 (n−3) i els omega-6 (n−6).

Els àcids grassos Omega-3 són un tipus de greix poliinsaturat, necessaris enfortir les neurones i per a altres funcions importants.

L’alimentació és la font més important d’àcids grassos. Aquesta contribució és vital per mantenir un nivell de lípids estable i per subministrar al cos els àcids grassos essencials.

Com que el cos humà no els pot sintetitzar, o els sintetitza en quantitats insuficients, és necessària per tant una contribució mínima i regular per mitjà de l’alimentació. Als mamífers, inclòs l’ésser humà, la majoria dels àcids grassos es troben en forma de triglicèrids.

Els àcids grassos omega 3, es troben en alta proporció als teixits de certs peixos (especialment el peix blau), i en algunes fonts vegetals com les llavors de lli, o les nous. Algunes fonts d’omega-3 poden tenir altres tipus com els omega-6.

Inicialment se’ls va denominar vitamina F fins que determinacions analítiques més precises, van fer veure que realment formaven part dels Àcids Grassos.

Els àcids grassos Omega-3 produeixen un efecte de disminució dels nivells de colesterol i triglicèrids, i redueixen l’agregació plaquetària a les artèries, disminuint així la incidència de malalties cardiovasculars.

Entre altres funcions de l’Omega-3, es destaca la seva intervenció en la formació de les membranes de les cèl·lules; produint així efectes benèfics sobre el cervell.

Altes quantitats podrien disminuir els efectes de la depressió i fins i tot grups de nens en edat escolar van augmentar notablement el rendiment després d’ingerir suplements amb oli de peix (ric en omega-3).

A la Farmàcia Roser Miró d’Andorra, disposem del suplement alimentari, Omega-3 oli de peix 1.000mg. de Laboratoris Natrol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *