Superaliments

Un superaliment és un terme de marxandatge derivat de l’anglès superfood, que fa referència a aliments que suposadament proporcionen múltiples beneficis per a la salut humana, a causa de la seva alta densitat nutricional.

En definitiva, els superaliments són, en realitat, aliments amb un valor nutricional elevat, amb els conseqüents beneficis per a la salut. Són aliments rics en antioxidants, greixos saludables, fibra o vitamines.

No obstant això, una dieta, per ser saludable, ha de ser equilibrada i variada, i els anomenats superaliments només han de ser un complement a la mateixa.

Aquests famosos superaliments contenen una varietat de nutrients com els antioxidants, que es creu que ajuden a prevenir el càncer.

Com a complement es tracta de productes molt interessants per incloure a la nostra dieta que, juntament amb altres aliments, ajudaran a donar-li al nostre cos tots els nutrients que necessita.

Alguns d’aquests anomenats superaliments, poden ser:

  • Alvocats.- Contenen una quantitat molt elevada de greixos saludables i molts estudis científics asseguren que és bona per al sistema cardiovascular.
  • Llavors de chía.- Riques en àcids grassos Omega 3 i 6, fibra, minerals i antioxidants. Contribueix a regular la pressió arterial i el colesterol.
  • Espirulina.- Alga amb alt contingut en proteïnes.
  • Quínoa.- Un aliment amb un alt nivell de proteïnes, vitamines (C, E, B1 i B2), minerals (calci, ferro i magnesi) i àcids grassos essencials Omega 6.
  • Llegums en general.- Alt contingut en fibra, proteïnes i vitamines i minerals.
  • Kale.- Es tracta de l’hortalissa que més proteïnes vegetals, antioxidants i fibra aporta a l’organisme. Podem afegir el Kale a amanides o utilitzar les fulles verdes per elaborar sucs.

Altres superaliments són: la col, els nabius, la carbassa, el bròquil, el salmó, la maca, el gingebre, l’àloe vera, l’oli d’oliva, els xampinyons, les nous i les ametlles o les baies de Goji.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *