Coenzim Q10

El coenzim Q10, ubiquinona o CoQ10 és una molècula antioxidant del tipus àcid gras, que s’integra en les membranes de les cèl·lules. El cos el produeix de forma natural i la seva funció principal, és la de formar part del procés mitjançant el qual transformem oxigen i nutrients, en energia.

Com més activitat física realitzem, major despesa energètica i per tant, major despesa de coenzim q10.

El CoQ10 també actua com a antioxidant, protegint a les cèl·lules de les radiacions solars i altres agressions provocades pels radicals lliures.

La seva última gran virtut, és la de renovar les cèl·lules danyades del nostre cos, substituint-les per cèl·lules noves sanes, procés que es coneix com a renovació cel·lular.

Els nivells de Coenzim Q10 del cos disminueixen a mesura que envellim, quan hem realitzat una elevada càrrega d’exercici físic o en processos d’insuficiència cardíaca;  i si bé l’ adquirim amb l’alimentació, especialment en carn, peix i fruita seca, no és suficient per corregir els nivells de CoQ10 del cos.

Per suplir aquestes mancances, es recomana complementar una dieta equilibrada, amb una aportació extraordinària en forma de complements alimentaris.

Els suplements de coenzim Q10 són segurs, i els seus efectes secundaris són en qualsevol cas menors.

A la Farmàcia Roser Miró disposem de suplements alimentaris de Coenzim Q10, presentats generalment en forma de perles, càpsules o pastilles; i presentacions de 30 mg i 100 mg. També disposem CoQ10 combinat amb arròs de llevat vermell (Red Yeast Rice):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *