Cúrcuma

La cúrcuma és una espècia aromàtica de color groc intens, especialment coneguda per formar part de la recepta del Curri de la gastronomia índia.

El seu nom científic és cúrcuma llarga de la família de les zingiberàcies i els seus components químics més importants són els curcuminoïdes, que inclouen la curcumina. També inclouen olis volàtils com la turmerona, atlantona i zingiberè.

La Cúrcuma, coneguda en anglès com a Turmeric, té propietats naturals antiinflamatòries i en conseqüència, els seus beneficis per a la salut són diversos.

En primer lloc, les seves propietats antiinflamatòries, la fan gairebé tan efectiva com alguns medicaments antiinflamatoris, però sense els efectes secundaris dels mateixos. Es recomana en trastorns que impliquen inflamació, com trastorns menstruals, malaltia de Crohn, malalties de l’intestí, còlon irritable, colitis, artritis, artrosi, síndrome de túnel carpià, obesitat, etc.

A nivell estomacal, prevé l’acidesa i calma l’ardor d’estómac, ja que afavoreix la producció de sucs gàstrics i pancreàtics, equilibrant el seu pH.

A nivell hepàtic, la cúrcuma afavoreix el drenatge hepàtic i es recomana per eliminar pedres i càlculs biliars.

També a nivell cancerigen, la curcumina i els beta carotens, sembla que tenen propietats protectores contra el càncer de còlon, de pell, de mama i de duodè.

Finalment, també s’atorguen a la cúrcuma propietats cardiovasculars, reduint el colesterol dolent i els triglicèrids.

La proporció de vitamines, proteïnes, fibra, minerals i altres components pot elevar-se si es consumeix cúrcuma en quantitats més elevades, en forma de suplement alimentari.

A la Farmàcia Roser Miró disposem de càpsules de cúrcuma, en forma de suplement  que afavoreixen l’absorció de la curcumina. Recomanem les següents:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *